outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Outdoor forum

Flere emner »

Sponsorernes forum

Flere emner »

Indlæg uden svar

  • Milho's profilbillede
  • Log ind
  • Grundet opdateringer er login...

Flere emner »

×

Bemærkning

Forummet er i læs-kun modus

Vandring i Sydgrønland

 • camillabacher
 • camillabacher's profilbillede Emne forfatter
 • Energisk
 • Energisk
Mere
2 måneder 3 uger siden - 2 måneder 3 uger siden #1 af camillabacher
Vandring i Sydgrønland blev oprettet af camillabacher
Jeg er så heldig at jeg med arbejdet skal tre uger til Sydgrønland nærmere den gamle flådestation Grønnedal tæt ved den gamle kryolitmine ved Ivigtut. Jeg får gode muligheder for at gå dagsture og har bestilt topografisk kort over området.

Jeg har aldrig været på Grønland. Jeg har vandret før, så jeg har en god basiserfaring. Udstyret er på plads (tænker jeg :-) ) Men jeg kan også se at det er anderledes end Norge / Sveriges fjelde for der er ingen stier deroppe (kun markerede ruter) og der er sandsynlighed for at møde moskusokse, som jeg har læst lidt om.

Men jeg er nysgerrig om andre herinde har vandret i Grønland og har nogle gode tips og tricks. Mulighederne for at vandre bliver klart størst mens jeg er i Grønnedal, men der kan også være tid til en dag i Narsarsuaq som vi flyver til fra København.

Når jeg rejser kan jeg også godt lide at læse om noget lokalt. Det kan fagbøger, naturguides, biografier og - måske favoritten - rejseskildringer fra andre. Hvis I har anbefalinger til bøger om Grønland, så hører jeg også gerne herom. John Andersens bøger om hans kajakture har jeg læst, og ting i den stil kan jeg godt lide at læse om på tur.
Sidste redigering: 2 måneder 3 uger siden ved camillabacher.
 • Panie
 • Panie's profilbillede
 • Platin Eneboer
 • Platin Eneboer
Mere
2 måneder 3 uger siden #2 af Panie
Besvaret af Panie på emne Vandring i Sydgrønland
Tror du skal have fat i Rene Ljunggren. Er sikker på han kender en masse litteratur og så har han også vandret på Grønland.
 • Skotte
 • Guld medlem
 • Guld medlem
Mere
2 måneder 3 uger siden #3 af Skotte
Besvaret af Skotte på emne Vandring i Sydgrønland
Du er ikke bare heldig, du er superheldig. Det er et dejligt område med skøn natur og interessant geologi, fx Ikkafjorden natgeo.dk/natur/naturfaenomener/ikka-sjaeldne-soejler-i-groenland

Da det var i 1957 jeg var der, er min viden noget rusten. Jeg mener at der for 10 - 15 år siden var en temmelig aktiv "lokalforening" for Arsuk kommune som også gjorde noget for turisme.
Det kan være at jeg kommer i tanke om noget i løbet af nogle dage.
Skotte
 • fætter guf
 • Energisk
 • Energisk
Mere
2 måneder 3 uger siden #4 af fætter guf
Besvaret af fætter guf på emne Vandring i Sydgrønland
Grønland er fed natur. Vandrer du alene, skal du lige finde ud af om det er isbjørne område.
Det er ikke et problem men hør hvad de lokale siger og tag en riffel med. Det behøves man ikke tilladelse til. Den kan du formentligt låne dig frem til. Proceduren er varsels skud som oftest får dem til at forsvinde. Jeg har aldrig oplevet at det ikke har virket, men jeg har været tættere på end det var sjovt.
Sidst jeg var på Grønland var butikken løbet tør for sprit. Det er et problem hvis man har trangia med. Et kald op til en lokal som sikrer dig de nødvendige forsyninger kan være givet godt ud.
Selv om temperaturen siger at det er koldt kan solen bage som en gal og man tager tynde bukser eller shorts på. Vejret kan piv hurtigt skifte, så hav et ekstra lag tøj med og et tyndt regnsæt med, mod 20m/s er det meste tøj ikke længere ordentligt vindtæt, men det er billig plastic.

Det er lige hvad jeg kan huske.
Tid til at oprette siden: 0.083 sekunder

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.