outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Outdoor forum

 • Ingen indlæg at vise.

Sponsorernes forum

Flere emner »

Indlæg uden svar

 • Ingen indlæg at vise.
×

Bemærkning

Forummet er i læs-kun modus

Overnatte alene

 • Mule
 • Emne forfatter
 • Nyt medlem
 • Nyt medlem
Mere
1 år 3 måneder siden #1 af Mule
Overnatte alene blev oprettet af Mule
Hej

Første tråd. Ved ikke om kategorien er den rigtige. Jeg er så småt blevet mere og mere varm på friluftslivet. Det er blevet til vandring, shelterture, m.m.

Jeg er blevet mere og mere hooked på tanken om selv, at tage alene afsted, men tanken skræmmer mig også. Der er et eller andet angstprovokerende i, at skulle overnatte i naturen alene. Jeg ved ikke hvorfor... hvad gjorde I andre af tanker inden jeres første overnatning alene? Står jeg alene med denne følelse?
 • metteholm
 • Entusiast
 • Entusiast
Mere
1 år 3 måneder siden #2 af metteholm
Besvaret af metteholm på emne Overnatte alene
Nej, det er du ikke alene om. Jeg har slet ikke gjort det endnu. Har alt for god - og dramatisk forestillingsevne.
 • Georas
 • Georas's profilbillede
 • Guld medlem
 • Guld medlem
Mere
1 år 3 måneder siden - 1 år 3 måneder siden #3 af Georas
Besvaret af Georas på emne Overnatte alene
Hej Mule

Jeg forstår udmærket dine overvejelser omkring alene vandring, og det er nok svært at komme med et klart svar, når vi ikke kender hinanden.
Vi er en del herinde på sitet der vandrer alene i ny og næ, og der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved alene vandring:

Fordele:
1. Du kan gå i dit eget tempo.
2. Du får en meget intens naturoplevelse.
3. Der er god tid til at stresse af, og reflektere over livet i al almindelighed.
4. Du lærer at hvile i dit eget selskab, og have en større tro på dig selv og dine evner, hvilket kan bruges positivt i mange sammenhænge.

Ulemper:
1. Vi mennesker er flokdyr, og der er ingen at tale med på en alene tur.
2. Hvis du kommer til skade, er du på egen hånd, hvilket kan være risikabelt, hvis du er langt fra andre mennesker.
3. Enkelte andre mennesker der opdager at du vandrer alene, vil opfatte dig som lidt af en særling; men jeg ved ikke om det er en fordel eller en ulempe:)

En berømt mand(jeg har glemt hvem), sagde engang:
"Hvis du ikke trives alene, må det være fordi selskabet er dårligt!"

Jeg kan kun anbefale dig at prøve det, fx en enkelt overnatning i klinteskoven på Møn, eller et andet sted, hvor du kan føle dig alene, uden rigtigt at være det alligevel. Du kan på forhånd fortælle andre hvor du har tænkt dig at overnatte, medbringe mobilos, og evt. en god bog.
Og husk, hvis du tænker dig om er det ikke spor farligt at være ude i naturen alene, selvom det måske godt kan føles sådan første gang.
God tur!

De bedste hilsner
Rasmus
Sidste redigering: 1 år 3 måneder siden ved Georas.
 • mearleth
 • mearleth's profilbillede
 • Entusiast
 • Entusiast
Mere
1 år 3 måneder siden #4 af mearleth
Besvaret af mearleth på emne Overnatte alene
Selvfølgelig er du ikke alene med den følelse. Det er helt naturligt at føle sig sårbar når man er alene, især hvis man er et sted man ikke kender.
For mig hjalp følgende ting:
1. At jeg læste mig til at andre havde det lige sådan, også de mænd der er 2 meter høje og kan fælde et træ med de bare næver og slå en bjørn ned med deres ånde.
2. At erkende at det var noget der skræmte mig, at angsten primært i irrationel og ubegrundet, men det var vigtigt ikke at skamme sig over den (jf pkt 1)
3. At øve mig i trygge omgivelser. F.eks når jeg var på spejdertur med min gruppe, så lagde jeg mig til at sove udenfor, 50 meter fra hytten.
4. at fokusere aktivt på følelsen af at være tryg og veltilpas det sted jeg har valgt at overnatte.
Disse ting hjalp mig til at komme over tærsklen og tage afsted på min første solotur, som jeg har skrevet om her på siden. Da det kom til stykket var jeg ikke bange for at lægge mig til at sove. Jeg sov da nok ganske let, men det gør jeg altså også når jeg er alene hjemme i mit eget hus :-)
 • Eventyrinorden
 • Eventyrinorden's profilbillede
 • Energisk
 • Energisk
Mere
1 år 3 måneder siden #5 af Eventyrinorden
Besvaret af Eventyrinorden på emne Overnatte alene
Dette et noget mange nok kender igen og der er helt sikker nogen som ikke siger det, men det er nok få som bare har det afslappende.
Men som andre skriver så kan man bygge sig lidt op, særligt hvis du har godt tur kammerater så kan i jo aftale af sove i sammen skov/område.
Her oppe i norge har jeg god erfaring med at sende elever på solo døgn, og placere dem sådan at de enten kan hør hinanden eller sel skæret fra de fine bål. Som alle fyre.
Det med risiko for skader osv, kræer lidt mere tanke og fokus på det. Og det er uanset klog at tænke på.
Jeg håber på at du finde en god vej ud i naturen og så bygge på de gode øjeblikke og erkende at de skumle ikke er dem der før over vægten. _
Alt det bedste go vinde !

-Norden er fyldt med eventyr !
www.facebook.com/Eventyrinorden/
 • Sojes
 • Sojes's profilbillede
 • Nyt medlem
 • Nyt medlem
Mere
1 år 3 måneder siden #6 af Sojes
Besvaret af Sojes på emne Overnatte alene
Hej Mule!
Jeg har haft og får stadig den tanke, når jeg vandrer alene. Og jeg tager stadig mig selv indimellem i at overreagere på de mindste lyde, når jeg lægger mig til at sove i mit telt. Men det har altid været ubegrundet, og med tiden er jeg også blevet bedre til at styre det. Uanset, i de tilfælde kan det måske være en ide at have en bog eller lignende til at lade dig abstrahere af.
Når det så er sagt, tænker jeg også, der kan være en tryghed i, at du har ladet andre kende din rute og tidsplan, og hvis det ikke er nok, eventuelt have nogle tidspunkter, hvor det er aftalt, at I ringer sammen. Det er ikke bare en god sikkerhed, hvis du skulle være ude for et uheld, men kan også give dig lidt ro på sådan rent mentalt.
Lige meget hvad, kan jeg kun anbefale dig at kaste dig ud i det. Der er så mange lækre oplevelser i at vandre alene.
 • Terje
 • Terje's profilbillede
 • Debat Guru
 • Debat Guru
Mere
1 år 2 måneder siden #7 af Terje
Besvaret af Terje på emne Overnatte alene

Mule skrev: Hej
Jeg er blevet mere og mere hooked på tanken om selv, at tage alene afsted, men tanken skræmmer mig også. Der er et eller andet angstprovokerende i, at skulle overnatte i naturen alene. Jeg ved ikke hvorfor... hvad gjorde I andre af tanker inden jeres første overnatning alene? Står jeg alene med denne følelse?


Jeg kan ikke huske hvornår jeg tog på første tur alene - muligvis var det på en vandretur fra Osby - Örkelljunga, eller også var det på en cykeltur.

Objektivt set er faren for at sove alene vel væsentligt mindre end at gå hjem fra stationen om aftenen eller andre færder i bymiljøer. Så faren for at blive overfaldet eller generet er ikke større (og sikkert langt mindre) end hvor du normalt færdes.

Mørkeræd og lyde: Må indrømme, at det at skulle ud af shelteret eller teltet i bælgragende mørke (eller værre: fuldmåneskin) kan sætte tankerne i gang. Jeg fokuserer bare på at komme hurtigt ud til et nærliggende træ - og så hurtigt tilbage i soveposen igen - skal hvertfald holde hanke i mig selv, så jeg ikke psyker mig selv op negativt.
Lyde: De lyde, der nu generer mig mest, er hvis en mus pusler nær eller måske i teltet. Hvis det er meget tæt på, slå jeg i jorden og brummer som et farligt dyr. De gnavere skal ikke æde min mad, eller bide hul i noget af mit gear.

Jeg kan godt nyde lyden af natugler, brølende hjorte, køer og andre iørefaldende nattelyde.

Nok en god idé at øve sig i haven, eller på ture hvor andre ligger i telt tæt ved, inden man slipper sig selv løs.

Ville bare lige dele, at jeg også synes det kan være lidt overvældende at overnatte alene - men også en stor og positiv del af naturoplevelsen.

Se min hjemmeside
fjeldvandrer.dk/
 • Brøndum
 • Brøndum's profilbillede
 • Entusiast
 • Entusiast
 • Næste tur: Himmelbjergruten med Outsite.org
Mere
1 år 2 måneder siden #8 af Brøndum
Besvaret af Brøndum på emne Overnatte alene
Øvelse gør mester, siger man. Det kan der være noget om også når man skal overnatte alene. Ofte er det de ukendte lyde der skræmmer, men efterhånden som man lærer dem at kende og finder ud af hvor de stammer fra, bliver de kendte og dermed ikke skræmmende.
Sidste gang jeg var afsted alene, hørte jeg vildsvinegrynt (tror jeg), men de stoppede da jeg skoldede min ene fod i skoldhed kaffe :ohmy: Det var nok styrken i og mængden af de ukvemsord jeg derefter brugte der hjalp. Som Terje også er inde på, kan man lave lidt larm. Det plejer at hjælpe på nærgående dyr.

Forrige gang jeg var afsted, blev jeg vækket kl. 4 om morgenen af en infernalsk larm inde i den skov jeg havde stillet mit telt op i. Der blev jeg godt nok lidt bange, for det var ikke nogen dyre- eller fuglelyd som man efterhånden er vandt til. Det var derimod lyden af et væltende træ, meget tæt på. Det viste sig da der blev lyst at træet havde stået kun 50 meter fra, hvor jeg lå, men heldigvis var det væltet til en anden side.
Men "Shit happens". Det er dog stadigvæk langt farligere at krydse en almindelig landevej end at blive ramt af et faldende bøgetræ.

Det jeg vil sige er at Ja det kan være farligt ude i naturen. Men stadigvæk laaaangt mindre end at bevæge sig rundt i trafikken. Hvis man bruger sin sunde fornuft, sætter sig ind i tingene, er der ikke noget at blive bange for.
(okay - hvis du befinder dig i de canadiske skove og hører en lyd uden for teltet, kan det være en bjørn. Og så vil jeg være bange)
 • Terje
 • Terje's profilbillede
 • Debat Guru
 • Debat Guru
Mere
1 år 2 måneder siden - 1 år 2 måneder siden #9 af Terje
Besvaret af Terje på emne Overnatte alene
Jeg følger en svensker, der cykler verden rundt ( indimellem arbejder han hjemme i Sverige for at spare penge op)
www.lostcyclist.com/

Han har cyklet overalt i verden, også i Afrika flere gange, og overnatter mest i telt. Teltet beskytter altså i tilstrækkelig grad mod rovdyr ( til at han tør overnatte) I Nak og Æd ser vi Jørgen og Nikolaj gøre det samme.

Véd ikke om jeg turde.

Se min hjemmeside
fjeldvandrer.dk/
Sidste redigering: 1 år 2 måneder siden ved Terje.
 • magnus917
 • Nyt medlem
 • Nyt medlem
Mere
11 måneder 1 uge siden #10 af magnus917
Besvaret af magnus917 på emne Overnatte alene
Hej Mule,

Jeg tog afsted alene for første gang sidste år, og det var også skræmmende for mig.

Men det var en af de bedste oplevelser jeg nogensinde har prøvet :)
 • benjaminshj
 • Nyt medlem
 • Nyt medlem
Mere
11 måneder 4 dage siden #11 af benjaminshj
Besvaret af benjaminshj på emne Overnatte alene
Tak for de mange svar. Jeg har også overvejet en alene tur til Canada i en lang periode. Bare for at prøve mig selv af.

Mvh
Benjamin Jørgensen
Skribent på mtas.dkMtas.dk
 • MichaelB
 • Nyt medlem
 • Nyt medlem
Mere
11 måneder 2 dage siden #12 af MichaelB
Besvaret af MichaelB på emne Overnatte alene
Jeg startede selv med at vandre sidste år. Og min anden tur med overnatning (Århus - Silkeborg) var solo. Jeg må indrømme jeg slet ikke overvejde nogen former for problemer med det - og det var der da heller ikke.

Hvor hyggeligt det end er at være flere, så er det også fantastisk at være afsted alene. At tage det hele i sit helt eget tempo, og selv bestemme hvornår og hvor man gør hvad.

Jeg kan ikke rigtigt se hvad der skulle være af farlige ting - i den danske natur i hvert fald - som man skulle bekymre sig om. Så start der, og arbejd videre når du er fortrolig med det. Ikke at Jeg er ekspert på dette endnu, på nogen måder. Men det ville være min plan :)
Tid til at oprette siden: 0.097 sekunder

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bornholmtour logo friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.