outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Outdoor forum

Flere emner »

Sponsorernes forum

Flere emner »

Indlæg uden svar

Flere emner »

Hvem er online

Vi har 293 gæster og 4 medlemmer online

Log på / af

Hvad er dit bedste grej?

 • zymes
 • zymes's profilbillede Emne forfatter
 • Offline
 • Outsite+ medlem
 • Outsite+ medlem
Mere
1 år 1 måned siden #1 af zymes
Hvad er dit bedste grej? blev oprettet af zymes
Der er nærmest uendeligt meget grej at vælge imellem, og der kommer konstant nye ting til.
Hvilken grej der er det bedste, det kommer fuldstændig an på hvilken tur man skal på, hvilken årstid det er, om man overnatter i shelter, i telt, hænger i køjen, eller noget helt fjerde - og selvfølgelig den personlige vurdering, det bedste for mig til en shelter-overnatning, det ville du måske aldrig overveje at tage med.

Tænker at vi kigger vores grejskabe igennem, og laver en liste over de bedste køb vi hver især har gjort - uafhængig af årstider og om det er en "parkering 15 meter fra shelteret"-tur, eller en letvægtsvandretur på tre uger.
Måske nogle kunne blive inspireret, finde noget de ikke vidste de manglede, eller bare få stillet nysgerrigheden om hvad andre tager med på tur.

Beskriv gerne hvorfor det er det bedste grej for netop dig, og evt. på hvilke ture du ville tage det med / ikke tage det med.

Min "top 3" over ting der ligger i skabet lige nu:

Liggeunderlag: Exped Synmat 7 LW
Før jeg købte dette underlag, var det bedste jeg havde et par selvoppustelige fra Harald Nyborg. Jeg troede at de var gode nok, men.. Så prøvede jeg et ordentlig liggeunderlag, og så har de gamle lagt ude i skuret siden.
Har så også siden dette køb udvidet til at være ude hele året, og ikke kun i de seks varmeste måneder.
LW, i dette tilfælde Long-Wide, er bare pga. komforten. Dejligt med et stort underlag!

"Brænder": Jetboil Flash
Hvis der bare skal koges vand til en gang pulvermad, kaffe og lignende, er dette en utrolig nem måde at gøre det på.

Pandelampe: Black Diamond Spot (2016)
Især i de mørke måneder, er det rart med noget lys (udover det fra bålet).
Er gået fra diverse kina-lamper til denne, uden at fortryde det.
Man kan sikkert godt få kina-lamper med "almindelige" batterier, men alle modeller jeg har haft før har brugt de store "18650".

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

 • Brøndum
 • Brøndum's profilbillede
 • Offline
 • Outsite+ medlem
 • Outsite+ medlem
 • Turnerer rundt i det sønderjyske :-)
Mere
1 år 1 måned siden #2 af Brøndum
Besvaret af Brøndum på emne Hvad er dit bedste grej?
Hej Zymes
Du har ret i at vi hver især har forskellige præferencer til vores grej og til hvordan vi går til tingene.
F.eks. er nr. 1 på min liste (lige nu) en Bushbox Set fra Bushcraft Essentials, som nærmest er i skærende kontrast til din Jetboil. Jeg købte den fordi at jeg synes gasbrænderen tog noget af hyggen væk fra turen. hvad betyder det at man kan få vandet til at koge på 30 sek., når man har uanede mængder af tid ;-)
På 2. pladsen er jeg så i takt med dig :-) Min overgang til et oppusteligt liggeunderlag har været en åbenbaring og en salig lise, for min gamle og udpinte krop. Jeg skød papagøjen og fik et Therm-A-Rest NeoAir X-lite large, der bare gør nætterne så meget mere behagelige.
Der er ikke noget så vigtigt som en god nats søvn, hvilket også retfærdiggør mit 3. bedste stykke grej. Mange siger at det er totalt overflødigt og kun ekstra dødvægt, men min Exped Air pillow virker bare bedre end pakposen fyldt med tøj.

Som du kan forstå er mine valg baseret på mit ønske om at turen skal være komfortabel og (som en herinde i forummet skrev) hygge, hygge, hygge og hygge :-D
Følgende bruger(e) sagde tak: Gronlund

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
1 år 1 måned siden - 1 år 1 måned siden #3 af Fri, Luft og Liv
Besvaret af Fri, Luft og Liv på emne Hvad er dit bedste grej?
"It's like ten thousand spoons when all you need is a knife" - Ironic, Alanis Morissette.

1. Hvis vi snakker affektionsværdi er jeg tilbøjelig til at sige mit telt eller setup med spork - klassisk lille MSR brænder - gas - lille gryde - mad/drikke, jeg tror ikke at det kan deles op. Det er mere oplevelsen af at have slået telt op på toppen med udsigt over bjerglandskabet og tilberede morgenmad i solopgang. Telt for friheden af at have sit "hus med", men måske også trygheden for shelter.

2. Sådan mere i kvalitet som holdbarhed og multifunktionalitet vil jeg fremhæve MSR Dromedary 10 liter vand-dunk. Jeg kan se at der er kommet nyt design, men de er sikkert stadig gode. Vælg en lidt større dunk for øget multifunktionalitet: Siddepude/knæpude/hovedpude/boksepude, bord/hylde, "brusebad"/rengøring, varmedunk (også hjemme), rem kan tages helt af, buffer/rumdeler og alt mulig andet til dem der har en god fantasi, den kan vist også bruges til drikkevandsbeholder :)

3. Kvalitet som komfort vil jeg gerne tilslutte mig en god Exped mat, min er så med dun på toppen og det virkede da jeg havde brug for det.
Ellers myggespray for komfort skal heller ikke undervurderes.
Sidste redigering: 1 år 1 måned siden ved Fri, Luft og Liv.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
1 år 1 måned siden #4 af Gurli
Besvaret af Gurli på emne Hvad er dit bedste grej?
Sommer og vinter, fjeld og skov....jeg elsker mit telt. Det er et Helsport Ringstind. Det passer mig i alle situationer.

Gurli.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
1 år 1 måned siden #5 af KirstenJ
Besvaret af KirstenJ på emne Hvad er dit bedste grej?
Hyggelig tråd :-)

Mit allerallerallerbedste grej er mine Meindl Island Pro Wide vandrestøvler! Jeg elsker dem! De passer på mine fødder i alt slags vejr og alt terræn (bortset fra fladt og hårdt, hvor hverken de eller noget andet dur).

På andenpladsen kommer mit telt: Nordisk Telemark 1 person. Indrømmet, jeg kigger da langt efter turkammerater med Helsport- og Hillebergtelte, men nu er det altså et Telemark jeg har, og jeg er simpelt hen så glad hver gang jeg pakker det i rygsækken, sådan "YAY! det vejer ikke engang 1 kilo!!!!"

På tredjepladsen: min hovedpude, Klymit Pillow X. Den er perfekt lige meget hvordan man ligger, og den har virkelig forbedret min søvn på turene.

:-) Kirsten

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
1 år 1 måned siden #6 af Terje
Besvaret af Terje på emne Hvad er dit bedste grej?
Er glad for meget af mit grej, men hvis jeg skal trække tre ting frem må det være:

Rygsækken, Osprey Exos, der med sin trampolin-ryg sidder rigtig godt på min ryg, og skaber et luftmellemrum mellem ryggen og sækken. Har været med på hvertfald 4 fjeldture,5 påsketure og utallige andre lidt kortere ture siden 2012. Begynder at være lidt slidt i stoffet, hvor man snører den til, når man lukker den - men kan sikkert holde mange år endnu.

Regnjakken: Berghaus Vapourlite, som med under 100g bare intet fylder. Tilstrækkelig solid på sommerture i fjeldet og i skovterræn. Bliver kun brugt i regnvejr.

Huen/ kasketten: Kasketten tager solen i øjnene, og ryger hele tiden af og på, af op af bakkerne, og på, når temperaturen igen er faldet. I lommen ligger mors hjemmestrikkede uldhue, som er varmere, fx. til aftenbrug, og som nathue.

Se min hjemmeside
fjeldvandrer.dk/

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
1 år 1 måned siden #7 af KirstenJ
Besvaret af KirstenJ på emne Hvad er dit bedste grej?
Hov for dælen da! Inspireret er Terje er jeg nødt til at tilføje en ting til min top 3! Min top 4 hedder:

1. Vandrestøvler Meindl Island Pro.
2. Telt Nordisk Telemark 1
3. Goretex regnjakke fra Montbell - husker ikke vægten på stående fod, men max 250g. Super åndbarhed, kæmpe udluftningslynlåse under armene, og indtil videre (1 sæson med 2 sommerfjeldture + vandring i DK og Spanien) 100% vandtæt. Bruger den både som regnjakke og som varmeforstærkning. I Spanien var den min eneste jakke.
4. Hovedpude Klymit Pillow X

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
1 år 3 uger siden #8 af MINIMALISTEN
Besvaret af MINIMALISTEN på emne Hvad er dit bedste grej?
Mit mest elskede grej:

Vandrestøvler - Lundhags professional mid

Rygsæk - arcteryx Naos 55

Telt - Msr Hubba Hubba Nx, Nordisk Lofoten 2, Helsport Fjellheimen Superlight Camp 4. Elsker dem alle lige meget!

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
1 år 2 uger siden #9 af milo
Besvaret af milo på emne Hvad er dit bedste grej?
Jeg har også en 3 ting.
1. Vandrestøvler Meindl Island Pro wide
2. Warbonnet blackbird xlc
3. osprey exos 58

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
1 år 2 uger siden #10 af Panie
Besvaret af Panie på emne Hvad er dit bedste grej?
1. Mini Peak II fra Luxe Outdoor så jeg kan sove tørt
2. Kelly Kettle så jeg kan få varmet vand
3. Bushnell Backtrack så jeg kan finde hjem igen

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
1 år 3 dage siden #11 af mearleth
Besvaret af mearleth på emne Hvad er dit bedste grej?
Førstepladsen på min liste er et stykke grej jeg selv har lavet, nemlig min bivibag. Jeg har kopieret en Alpkit Hunka XL, så vi kan jo sige det er den. Den kommer først, fordi det at finde ud af sådan en fandtes, at skaffe en og tage den i brug har revolutioneret mit friluftsliv som intet andet grej jeg har haft. At sove - og især vågne - under åben himmel har haft en næsten narkotisk tiltrækning siden jeg kastede mig ud i det, og jeg har stort set ikke ligget i telt siden. Desuden gør den min sovepose vindtæt og et par grader varmere, hvilket er godt når man ikke er verdens mest varmeproducerende sover :-)

På andenpladsen ligger mit uldne undertøj. Jeg har... ja ok pænt meget, men slet ikke FOR meget vel? men skal jeg vælge en bliver det en Icebreaker 200 gr bluse med hætte, som holder hoved hals og nakke dejlig varme når man er ude og er god at sove i også.

På tredjepladsen ligger mit Exped Downmat som jeg fik til jul sidste år. F*ck hvor ligger jeg godt på det! Jeg har haft en synmat i flere år, men kniber med at holde varmen på det om vinteren. Det problem er løst nu :-)

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Mere
1 år 1 dag siden #12 af ErikS
Besvaret af ErikS på emne Hvad er dit bedste grej?
Mine tre ting er også i kategorien ly og hvile:

1. Min tarp - Integral Designs (nu RAB) SilTarp II - 2,4 x 3 M, 400 g.
Med den og et hjemmelavet bardun og pløksæt kan jeg lave alt fra åbne til lukkede opsætninger af ly.

2. Min quilt - As Tucas Sestrals Poncho - komfort temp. ca. 0 grader, 700 g.
Denne quilt er lidt af et Kinderæg, kan bruges som et dynetæppe når det er varmt, som egentlig quilt når det bliver koldere, som forstærkning til en sovepose når det er rigtigt koldt og som jakke/poncho i lejren.

3. Mit liggeunderlag - Klymit Static V Insulated, 3/4 længde, R-værdi 4,4, 420 g.
Dette er en special udgave af Static V underlagene. Fylder ingenting i rygsækken, pustes op med ca. 10 indblæsninger og utrolig godt at ligge på. Jeg er 180 cm høj, sidesover og 3/4 længden passer mig fint, da jeg, netop som sidesover, sover i en føtal position med benene trukket op.

Alle tre ting er altid med på tur, uanset hvor og hvornår jeg er afsted.

/Erik

Lykke er en retning, ikke et sted.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Tid til at oprette siden: 0.284 sekunder

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk outdoor rodovre 283px friliv.dk rabat spejdergear banner
vandregrej dk tentsile    

Samarbejdspartnere

Fjällräven Nordisk nalgene logo lille teva logo lille
Primus Yeti Tentipi Jetboil logo
ExpedAnnonce sea to summit logo lille AclimaAnnonce robens
immeln kanotcenter logo lille odex summit to eat logo ab camping og outdoor udstr
STMNy The Good Karma GrowersCup logo  All Out

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2018 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.