outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Log på / af

Outdoor forum

Flere emner »

Sponsorernes forum

Flere emner »

Indlæg uden svar

Flere emner »

Hjemmetørret kødsovs til vandreturen

  • Milho
  • Milho's profilbillede Emne forfatter
  • Redaktør
  • Redaktør
  • Næste tur: Island
Mere
4 år 3 måneder siden #1 af Milho

Tacosovs og burito, hjemmetørret mad

En lille hyggelig opskrift og vejledning til hvordan du tørrre din eget mad til f.eks. vandreturen. Det er ganske let og alt du skal bruge findes i hjemmet. Resultatet er en stor portion kødsovs som du kan fryse ned og tage op når du skal på tur. Det smager rigtig godt og er let at hydrere når du er på tur.

hvordan toerre man sit eget mad

Læs mere...


Vh Christian

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Simon
  • Simon's profilbillede
  • Entusiast
  • Entusiast
Mere
4 år 3 måneder siden #2 af Simon
Besvaret af Simon på emne Hjemmetørret kødsovs til vandreturen
Jeg har endnu ikke forsøgt mig med hjemmetørret mad, men det lyder nemt og lækkert.
Kunne godt være jeg skulle arbejde lidt mere i det inden næste tur.

Takker for inspirationen.


Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Milho
  • Milho's profilbillede Emne forfatter
  • Redaktør
  • Redaktør
  • Næste tur: Island
Mere
4 år 3 måneder siden #3 af Milho
Besvaret af Milho på emne Hjemmetørret kødsovs til vandreturen
Det er simpelt, men husk at fyld ovnen hvis du har varmluftovn, så du udnytter varmen (og elregningen) mest muligt.


Vh Christian

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Outdoor Rødovre
  • Outdoor Rødovre's profilbillede
  • Guld medlem
  • Guld medlem
Mere
4 år 3 måneder siden #4 af Outdoor Rødovre
Besvaret af Outdoor Rødovre på emne Hjemmetørret kødsovs til vandreturen
Hvor meget strøm koster det da, at have ovnen kørende i 7 timer v. 70 gr?

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • mobilos
  • Energisk
  • Energisk
Mere
4 år 3 måneder siden #5 af mobilos
Besvaret af mobilos på emne Hjemmetørret kødsovs til vandreturen
Tanken har også strejfet mig. Et par kilowatt, eller 10 måske??
Så er vi på ca. 20 kr. allerede der.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Milho
  • Milho's profilbillede Emne forfatter
  • Redaktør
  • Redaktør
  • Næste tur: Island
Mere
4 år 3 måneder siden - 4 år 3 måneder siden #6 af Milho
Besvaret af Milho på emne Hjemmetørret kødsovs til vandreturen
I følge DONG er det faktisk overraskende lidt:

0,5 kwh at varme ovnen op til 200 grader.
0,5 kwh at holde 200 grader i en time.

Lad os bare sige det er disse grader, så er forbruget altså 7x0,5+0,5 = 4 kwh
Kwh koster i skrivende stund 32,40 øre ved dyreste pakke hos DONG.

Altså 4x32,40 = 129,6 øre eller 1,30 kr.

Det kan da ikke passe hva'?

Kilde priser: www.dongenergy.dk/privat/El/vores_elpriser/Pages/elpriser.aspx
Kilde forbrug: www.dongenergy.dk/SiteCollectionDocuments/PDF_filer/el-forbrug_low.pdf


Vh Christian
Sidste redigering: 4 år 3 måneder siden ved Milho. Begrundelse: Kildeangivelse tilføjet

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Freke
  • Entusiast
  • Entusiast
Mere
4 år 3 måneder siden #7 af Freke
Besvaret af Freke på emne Hjemmetørret kødsovs til vandreturen
Hvor lang tid kan det så holde sig altså når du tager det op på dagen for afrejse ? Kan man bruge det en hel uge eller kun de første par dage ?

Med venlig hilsen
Brian Ulvedal Westerbæk

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Milho
  • Milho's profilbillede Emne forfatter
  • Redaktør
  • Redaktør
  • Næste tur: Island
Mere
4 år 3 måneder siden #8 af Milho
Besvaret af Milho på emne Hjemmetørret kødsovs til vandreturen
Se her har vi forskellige erfaringer, for det kommer an på om man har tørret sin mad korrekt. Er vandet ikke ude, så mugner det.

Jeg har set folk have tørret mad med på ti dages fjeldtur i bagende sol (22-25 grader hver dag) og det fungerede fint.

Kødsovs er forholdsvis let, fordi her er det små stykker kød, løg og hvad man ellers propper i retten. Hvis man f.eks. vil tørre gulerødder osv. så husk at det skal være meget små skiver/stykker. Det samme gælder kød - små fine skiver eller stykker, så vandet let kan fordampe.

Jeg laver en video om det næste gang jeg fylder ovnen, for slutresultatet "krymmel" er jo i princippet et vidt begreb.
Det færdigtørret mad skal være knas tørt, så du kan lægge det på et stykke køkkenrulle og papiret ikke kan suge noget vand :)


Vh Christian

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Simon
  • Simon's profilbillede
  • Entusiast
  • Entusiast
Mere
4 år 3 måneder siden #9 af Simon
Besvaret af Simon på emne Hjemmetørret kødsovs til vandreturen

Milho skrev:
0,5 kwh at varme ovnen op til 200 grader.
0,5 kwh at holde 200 grader i en time.


Mon ikke der ryger lidt flere kwh til at holde ovnen 200 grader, når man har lågen åben hele tiden. :-)

For mig handler det nok ikke så meget om det er en god forretning at lave maden selv. Men mere om man kan lave mere smagsfulde retter, og måske have mulighed for a varierer lidt mere imellem måltiderne.


Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • JensB
  • JensB's profilbillede
  • Platin Eneboer
  • Platin Eneboer
Mere
4 år 3 måneder siden - 4 år 3 måneder siden #10 af JensB
Besvaret af JensB på emne Hjemmetørret kødsovs til vandreturen
Jeg har stort set kun levet af hjemmetørret mad de sidste 5-6 år på ture.
Jeg startede med at tørre i ovnen, men har det meste af tiden brugt en tørremaskine fra Dansk Hjemmeproduktion ( http://www.hjemmeproduktion.dk/shop/toerreapparat-dehydrator-9c1.html ), som jeg både finder mere praktisk og energiøkonomisk, uden at jeg dog direkte har målt det.

Det er vigtigt at findele remedierne for at opnå det ønskede resultat. Der går altså en del tid med at skære fint, gulerødder og hvidkål river jeg på et rivejern; og kød strimler jeg, hvis jeg da ikke direkte bruger hakkekød. Kød steger eller koger jeg altid før tørring. Det gør jeg ikke med grøntsager. Til gengæld koger jeg det hele nogle minutter i felten.

Dertil skal selvfølgelig beregnes tid til opblødning, når man er ude. Dette er i regelen gjort på en halv time alt efter indholdet. Min erfaring er, at kyllingekød skal bløde op længere tid end andet kød. Ellers bliver det for hårdt at tygge i!

Jeg har en del mere beskrivelse af min fremgangsmåde her : http://jensesvandringer.dk/artikler/forberedelse-til-tur.html .

Undertiden har jeg hørt folk fortælle om, at de har forsøgt at tørre en hel fisk i en tørrebakke; og den tror jeg f.eks. ikke går.

Min mad holder sig rigtig længe. Jeg har spist tørret mad, der har været mere end et år gammel med største velbehag. Jeg har ikke oplevet, at min tørrede mad blev for gammelt. Jeg opbevarer det såmænd bare i en skuffe ved stuetemparatur i lufttætte plastposer med en elastik omkring.

Du er altid velkommen på min hjemmeside: www.jensesvandringer.dk

Til mine næste ture: jensesvandringer.dk/tamedpaatur.html
Sidste redigering: 4 år 3 måneder siden ved JensB.
Følgende bruger(e) sagde tak: Milho, Ljunggren, CStuwitz

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Freke
  • Entusiast
  • Entusiast
Mere
4 år 3 måneder siden #11 af Freke
Besvaret af Freke på emne Hjemmetørret kødsovs til vandreturen
Tak for de gode fif alle sammen. Det er helt klart noget jeg vil prøve for jeg er ikke ret stor fan af de frysetørrede retter man kan købe :o)

Med venlig hilsen
Brian Ulvedal Westerbæk

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • LarsM
  • Guld medlem
  • Guld medlem
Mere
4 år 3 måneder siden #12 af LarsM
Besvaret af LarsM på emne Hjemmetørret kødsovs til vandreturen
De godt og vel 32 øre pr. kWh må være den pris, kraftværket skal have for at producere strømmen. Oven i det kommer udgiften til elnettet, som skal bringe strømmen ud til dig, samt CO2-afgift, moms o.s.v., så den samlede pris, som forbrugeren betaler, er en ganske anden.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Tid til at oprette siden: 0.149 sekunder

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat      

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.