outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Log på / af

Outdoor forum

Flere emner »

Sponsorernes forum

Flere emner »

Indlæg uden svar

  • Ingen indlæg at vise.

Rugbrød på fjeldet

  • Jern-Henrik
  • Nyt medlem
  • Nyt medlem
Mere
5 år 2 måneder siden #13 af Jern-Henrik
Besvaret af Jern-Henrik på emne Rugbrød på fjeldet
Jeg har de sidste to år haft rugbrød med på fjeldet.
Turene har været hhv. 14 og 16 dage.

Jeg havde for to år siden, til andet formål, investeret i en vacumpakker! Og det slog mig da jeg skulle pakke rationer, "jeg vacumpakker da bare mit rugbrød"

Det fungerede perfekt og jeg havde saftigt rugbrød alle dage.
Man skal dog lige passe på med at give for meget "gas" med vacumet for så bliver brødet noget flat i det, smager stadig godt!

Siden har jeg eksperimenteret med forskellige ting som fx leverpostej (fungerer 100% :-)) og derved sparer jeg vægten af dåsen og jeg kan brænde emballagen hvis det hober sig op og man ikke lige kommer forbi et sted med søbbelcontainer :P

Hilsen jern-henrik

Følgende bruger(e) sagde tak: Ljunggren

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • JensB
  • JensB's profilbillede
  • Platin Eneboer
  • Platin Eneboer
Mere
5 år 2 måneder siden - 5 år 2 måneder siden #14 af JensB
Besvaret af JensB på emne Rugbrød på fjeldet
Jeg provianterer oftest med schwarzbrot samt ost og spegepølse; og det synes jeg faktisk normalt, at jeg kommer rigtig langt med. Schwarzbrotet holder sig rigtig godt rigtig længe, og jeg foretrækker det frem for pumpernikkel- og speltbrød, som jeg finder kedeligt. Men det er rigtigt, at schwarzbrot bliver tungt på en fjeldtur, hvor man skal proviantere til mange dage. Men her har jeg gode erfaringer med det grove Wasa knækbrød, som jeg faktisk også synes mætter rimelig godt.

Og så en nøgleregel. Jeg har altid en fast emballage i rygsækken (en stor boks eller kasse med låg) primært til brødet, da dette jo ellers altid smuldrer eller knækker, når det uvægerligt bliver mast i sækken!
OBS: Og så kassen nok ydermere den fordel, at forhindrer brødet i at tørre ud!

Du er altid velkommen på min hjemmeside: www.jensesvandringer.dk

Til mine næste ture: jensesvandringer.dk/tamedpaatur.html
Sidste redigering: 5 år 2 måneder siden ved JensB.
Følgende bruger(e) sagde tak: Gronlund

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Terje
  • Terje's profilbillede
  • Debat Guru
  • Debat Guru
Mere
5 år 2 måneder siden #15 af Terje
Besvaret af Terje på emne Rugbrød på fjeldet

gurli skrev: Jeg synes nu ikke knækbrød er særlig skrøbeligt, man behøver jo ikke lægge det nederst i rygsækken.


Neij, knækbrød holder faktisk forbavsende godt. Har gået med op til 10 pakker øverst i rygsækken, nogen gange vist med et telt ovenpå. Bruger Wasa Sport, tykke skiver. Har erstattet en del af brødmængden med trailmix (rosiner og nødder) og Organic Food Bars.

Se min hjemmeside
fjeldvandrer.dk/

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Fjeldpigen
  • Nyt medlem
  • Nyt medlem
Mere
5 år 2 måneder siden #16 af Fjeldpigen
Besvaret af Fjeldpigen på emne Rugbrød på fjeldet
Tak for inspirerende indlæg :) Vi tager snart en uge til Rondane 3 voksne, 2 børn og en hund. Da det skal være en god oplevelse for alle, kan vi ikke kun tænke i hvad der giver energi, det skal også smage OK, så de mindste får dækket deres behov, og også på madsiden nyder de velfortjente pauser. Her bliver det både loganbrød (som der er mange delte meninger om - er spændt på at smage det), knækbrød, tørret rugbrød og hjemmelavet muslibar. Men mængden af loganbrød må reduceres, hvis den samlede vægt bliver for høj. Pt. kører vores nye dehydrator på højtryk - i går med æbler med kanel på og rabarber - i dag med tyndtskårede gulerødder. En del forberedelser men tror det er givet godt ud på den første fjeldtur med børn :lol:

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • SusDal
  • SusDal's profilbillede Emne forfatter
  • Ildsjæl
  • Ildsjæl
Mere
5 år 2 måneder siden - 5 år 2 måneder siden #17 af SusDal
Besvaret af SusDal på emne Rugbrød på fjeldet
Ihhh - hvor er det dejligt så mange bidrager :-)

Her et par dage inden afgang har jeg købt en nyhed WASA surdeg råg bagt udelukkende på fuldkornsrugmel, snackpølser med chilli og spansk Manchego ost og dagen før har jeg tænkt mig at købe friskbagt 6-kerne rugbrød fra Kohberg og tørre det lidt på brødristeren...

Jeg vil helt sikkert prøve at bage logan eller overlevelsesbrød og lignende en anden god gang :-)

Og så har jeg gemt et par super tynde plast bakker, der intet vejer (den slags man køber frugt og grønt i i supermarkederne) og de skal hjælpe med at holde lidt sammen på frokosten :-)

PS: Jeg bryder mig ikke om man brænder plast af i naturen, så jeg har tænkt mig, at slæbe bakkerne og alle de plastposer jeg pakker maden ind i med på hele turen...
Sidste redigering: 5 år 2 måneder siden ved SusDal.
Følgende bruger(e) sagde tak: Ennamaria

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.081 sekunder

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.