outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Outdoor forum

 • Ingen indlæg at vise.

Sponsorernes forum

Flere emner »

Indlæg uden svar

 • Ingen indlæg at vise.
×

Bemærkning

Forummet er i læs-kun modus
×

Fejl

There was a problem loading image image15.jpeg

Jetboil Joule "the first look"

 • Outdoorfreak.dk
 • Outdoorfreak.dk's profilbillede Emne forfatter
 • Ildsjæl
 • Ildsjæl
 • When you are outsite, it's life! Anything before or after is just waiting
Mere
5 år 6 måneder siden - 5 år 6 måneder siden #1 af Outdoorfreak.dk
Jetboil Joule "the first look" blev oprettet af Outdoorfreak.dk
Som en af de hurtige i DK fik jeg fat i en af de første Jetboil Joule, der kom til landet. Forventningen var stor og glæden endnu større, da min lokale grejpusher (Intersport Holstebro) ringede, at den var klar til afhentning. Heldigvis var jeg på arbejde i Holstebro og kunne efter endt arbejds dag smutte forbi og tage den med hjem.

Selvfølgelig kunne jeg ikke lade være med at pakke den ud og pille lidt ved den, og selvfølgelig skulle den også testes på terrassen.De første indtryk var gode, og som altid leverer Jetboil et solidt indtryk med en lækker kvalitet.

Jetboil Joule vejer 790 g (uden gas) og ca. 1020 g med den største dåse, man kan montere under brænderen. Brænder og gas kan som i alle Jetboil produkter pakkes ned i selve koppen/gryden, og denne gang følger der en lille pose med til selve brænderdelen.

Koppen/gryden har STOR volume (2,5 liter) og egner sig til portioner fra 3-5 personer. Ved første test kogte den 1 liter vand fra hanen på 2,32 min, og på en 230 g gasdåse skal man kunne koge ca. 24 liter. Det giver en brændetid på ca. 60 min.

Efter at have brugt flere af Jetboils produkter Flash/Sumo/Zip holder det nu nok meget godt med, at den kan koge 24 liter, hvis altså ikke det er vand, der ligger lige omkring frysepunktet.

Joule er som de andre brændere i Jetboil familien født med et isolerende cover af neopren, som holder på varmen og forhindrer, at man brænder sig, når man tager ved den. Den er også lavet med egen piezotænder, så man ikke behøver at have ild med på tur. Den største forskel er, at der er kommet et håndtag på koppen/gryden (foldbar), så det er til at håndtere ordenligt. Selvfølgelig har de igen brugt den geniale fluxring teknologi, som gør, at der kan overføres mere varme til bunden af koppen/gryden.

Da Jetboil Joule har lavet en helt ny regulator, hvor man benytter sig af flydende gas (dåsen står på hovedet), skulle man kunne have en mulighed for at lave mad helt ned til minus 12 grader, uden at brænderen bliver påvirket. Det bliver nok svært at teste i DK. Regulatoren justerer på den flydende gas, som løber i flydende form helt på til brænderhovedet, hvor den varmes op og bliver til gas. Det skulle efter sigende udnytte gassen bedre og opnå hele 10.000 BTU, som er en voldsom effekt. Det kan også høres, når den køre på MAX åben ventil.

Efter at have kogt et par liter vand af flere omgange skal man lige omstille sig til den nye måde at justere brænderen på. Først og fremmest skal man dreje ret mange gange for at få gassen til at flyde, inden man høre den velkendte Fzzzzzzz gas lyd, og når man tænder, starter den med 2/3 del fuld gas; man vrider lige en halv omgang mere, så vågner “The Beast”

Når man så første gang vil skrue ned, sker der på pænt jysk “ikk en skid”, lige indtil det flydende gas fra regulatoren er brugt, og den lige hoster en enkelt gang og slukker !!!! Fandt også ud af, at der kan stå en lille flamme, som man ikke kan se MEN opdager. Når man skruer op igen, giver den en sjov lyd fra sig, inden den igen kører på 2/3 power ??

Justeringen skal ske i små justeringer, og man lærer ret hurtig, at når den kører på fuld knald, og man vil ned på simre, så er det IKKE noget, man bare lige gør. Det skal ske i små fine justeringer, indtil den står på den styrke, man ønsker. Den skal justeres ret langt ned: også længere ned end f.eks. Flash eller Sumo, så du har en meget lav simrekontrol.

Når det er sagt, skal man lige indstille sig på den nye regulator, og at gassen er flydende. Derved bliver der en forsinkelse på brænderen, når man skruer ned for gassen, og der bliver ikke trådt på bremsen, når skruet op. :-)

Den er uden tvivl den kraftigste brænder, Jetboil har lavet og nok også den, man kan skrue mest ned for, men den er virkelig fintfølende. Kvaliteten er som altid i top, og man føler ikke, at der er sparet på noget overhovedet. Prisen er ret høj, nemlig over 1.600 kr., og var det ikke fordi, jeg kunne få den lidt billigere, var den nok ikke blevet bestilt hjem til “test”.

MEN jeg har i over et år gået og ventet på, at den skulle komme. Noget der på samme tid kunne varme vand hurtigt og have en kapacitet på 5 personer, når vi alle er på tur. Da Jetboil havde skrevet lidt om den nye Joule, ventede jeg til den kom i handlen, også selv om prisen sikkert var høj, Jetboil står for kvalitet og sikkerhed, de virker bare under selv rå forhold og har ikke svigtet mig endnu, og derfor ventede jeg på Joule :-D

Foreløbig giver jeg den 7 ud af 10 stjerner og glæder mig til at prøve den på tur….

Just add nature and life.
Bilag:
Sidste redigering: 5 år 6 måneder siden ved Søgaard. Begrundelse: Alm. smårettelser
Følgende bruger(e) sagde tak: Milho, Søgaard
 • stokrenden
 • stokrenden's profilbillede
 • Platin Eneboer
 • Platin Eneboer
Mere
5 år 6 måneder siden #2 af stokrenden
Besvaret af stokrenden på emne Jetboil Joule "the first look"

Outdoorfreak.dk skrev: MEN jeg har i over et år gået og ventet på, at den skulle komme. Noget der på samme tid kunne varme vand hurtigt og have en kapacitet på 5 personer, når vi alle er på tur.


Det har du nu kunne få siden 2010 da MSR Reactor kom i en 2.5L udgave. Men den nye Jetboil ser interessant ud.

b
 • Outdoorfreak.dk
 • Outdoorfreak.dk's profilbillede Emne forfatter
 • Ildsjæl
 • Ildsjæl
 • When you are outsite, it's life! Anything before or after is just waiting
Mere
5 år 6 måneder siden #3 af Outdoorfreak.dk
Besvaret af Outdoorfreak.dk på emne Jetboil Joule "the first look"
Nu er jeg i bund og grund trangia mand, men jetboil har lavet nogle geniale produkter som kunne klare vand til de korte ture i med en lille pakke volumen.
Jeg ved MSN har lavet en 2,5 liter men jeg bryder mig bare ikke om det.

Just add nature and life.
Tid til at oprette siden: 0.103 sekunder

Vinterkursus

  hængekøjekursus

Vinterkursus

- Optimér dit grej til vinterbrug
- Hold varmen om natten
- Hold varmen om dagen
- Sikkerhed
- Overnatningsformer
- Optimering af sovegrej
- Start et bål om vinteren
- Vintervandring
- Vintercamp
- Vintergrej
- og meget mere...

Klik her og læs meget mere...

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.