outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Log på / af

Outdoor forum

Flere emner »

Sponsorernes forum

Flere emner »

Indlæg uden svar

Flere emner »

Brød på sten

  • Heiko
  • Emne forfatter
  • Nyt medlem
  • Nyt medlem
Mere
5 år 9 måneder siden #1 af Heiko
Brød på sten blev oprettet af Heiko
Kan du hjælpe med råd?
Prøvede at bage brød på sten for nogle weekender siden, men det lykkedes slet ikke.
Brødene blev ikke bagt, og den smule de stivnede gjorde bare at de sad fast på stenen.
Håber der er nogen der kan komme med et godt råd til næste gang

Bilag:

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • okj
  • Gæst
  • Gæst
5 år 9 måneder siden - 5 år 9 måneder siden #2 af okj
Besvaret af okj på emne Brød på sten
Har bagt brød på den måde mange gange, med stor succes, hvis man ikke forventer brød der er lige så vat-agtigt som sandwichbrød fra Netto.
En forudsætning for at det skal gå godt er at stenen er rigtig varm, der skal være et godt bål i mindst et par timer. Når dejen har hævet første gang, og man har formet brødene, skal de efterhæve ca en halv time før de lægges på stenen.
Efter at have kigget på dit billede spekulerede jeg på om problemet skyldes at din sten ikke er varm nok fordi en stor del af den ligger nede i jorden, og at jorden opsuger varmen.
Sidste redigering: 5 år 9 måneder siden ved okj.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Fjeldabe
  • Gæst
  • Gæst
5 år 9 måneder siden #3 af Fjeldabe
Besvaret af Fjeldabe på emne Brød på sten
Hva med at prøve med en "7 stensovn"?

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Heiko
  • Emne forfatter
  • Nyt medlem
  • Nyt medlem
Mere
5 år 9 måneder siden #4 af Heiko
Besvaret af Heiko på emne Brød på sten
Tak "OKJ", det er også noget i den stil jeg selv har tænkt på efterfølgende. Fedt at høre at du bekræfter min mistanke :-)
Prøver på en mindre sten i bålstedet i løbet af de næste dage og lægger lige en opfølgning på hvordan det så går.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Heiko
  • Emne forfatter
  • Nyt medlem
  • Nyt medlem
Mere
5 år 9 måneder siden #5 af Heiko
Besvaret af Heiko på emne Brød på sten
... og en "7 stensovn" er??

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Fjeldabe
  • Gæst
  • Gæst
5 år 9 måneder siden #6 af Fjeldabe
Besvaret af Fjeldabe på emne Brød på sten
Sådan en fætter HER .

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Hammelstrup
  • Ildsjæl
  • Ildsjæl
Mere
5 år 9 måneder siden #7 af Hammelstrup
Besvaret af Hammelstrup på emne Brød på sten
Orv. hvor ser sådan en 'sjusteinsovn' dog hyggelig ud!

Sorry for ot.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Fjeldabe
  • Gæst
  • Gæst
5 år 9 måneder siden #8 af Fjeldabe
Besvaret af Fjeldabe på emne Brød på sten
Den er super hyggelig, og effektiv!

Har et par stykker "stående" på nogle plasser i fjellet. Der blir en relativ god stemning når en flok godt udslidte og sultne folk bliver serveret "stenovnsbagt" pizza ;D

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Holck
  • Holck's profilbillede
  • Energisk
  • Energisk
  • Fjeldvandring, havkajak, kano, klatring, telemark, langrend m.m. Udd. havkajakinstruktør 1 i DGi samt kanoinstruktør i Kanosamrådet
Mere
5 år 8 måneder siden - 5 år 8 måneder siden #9 af Holck
Besvaret af Holck på emne Brød på sten
Jeg har også haft god held med at bage brød på sten, og som OKJ skriver så er teknikken helt klart stenene skal være brandvarme når dejen lægges på.
Jeg plejer at varme stenene godt op i bålet og så tage dem af og lægge dem i kanten af bålet, så kan man altid regulere lidt på varmen ved at lægge flere gløder under.
På billedet er der brød bagt på sten, wokgrøntsager og torsk dampet i vådt avispapir. Alt sammen på bål

En syvstensovn er også super, men jeg tror desværre at vi mangler de rigtige flade "fjeldsten" i Danmark. Alternativt kan man overveje en jordovn foret med sten.

"Friluftsliv er det rike liv med enkle midler" Arne Næss, miljøfilosof
Bilag:
Sidste redigering: 5 år 8 måneder siden ved Holck.

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

  • Heiko
  • Emne forfatter
  • Nyt medlem
  • Nyt medlem
Mere
5 år 8 måneder siden #10 af Heiko
Besvaret af Heiko på emne Brød på sten
Tak for link til 7stensovn :-)

Please Log på or Opret en konto to join the conversation.

Tid til at oprette siden: 0.106 sekunder

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat      

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.