outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Log på / af

Outdoor forum

Flere emner »

Sponsorernes forum

Flere emner »

Indlæg uden svar

Flere emner »

Den store kage dag!

  • jakob_lk
  • Emne forfatter
  • Nyt medlem
  • Nyt medlem
Mere
5 år 11 måneder siden #1 af jakob_lk
Den store kage dag! blev oprettet af jakob_lk
Hej...

Jeg har fået til opgave at stå for en spejder aften for vores Rover (+17 år) og programmet lyder bage kager.

Jeg har før prøvet at bage en kage i trangia, med to gryder. Det virket skam også fint, men var lidt hård ved gryderne..

Nu har vi så sat lidt længer tid af til det og det skal være "vilder", eller bare anderledes.
Er der andre måder at bage en kage på ude i naturen?

Har lige at andet spørgsmål. I min spejder gruppe fandt jeg noget som minder om en primitiv ovn, men ingen ved hvordan den virker.
Har vedhæftet et billede set ind i "ovnen".
Som jeg tror den virker så skal den graves ind i en jordvold... så skal men fyre godt ind i kassen, og når der kun er gløder tilbage så skulle den være klar som en almindelig ovn.

Håber der er nogle som kan hjælpe.
Bilag:

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • okj
  • Gæst
  • Gæst
5 år 11 måneder siden #2 af okj
Besvaret af okj på emne Den store kage dag!
Den ovn i har fundet kunne måske godt bruges på den måde du beskriver, men den ser ikke ud som om den har været brugt på denne måde, så ville der være masser af glødeskal på fladerne.
Den kunne derimod godt være en kiksedåseovn aka reflektorovn:
Grav metal kassen ned. Lav et bål foran kassen. Sæt gerne nogle flade sten bag bålet som kan hjælpe med at reflektere varmen ind i kassen.
I kunne også overveje at købe en dutchoven. Dvs. en støbejernsgryde med ben og et fladt låg (med kant) hvor man kan fyre med udvalgt glødende brænde fra et fødebål (eller bare grillkul) både over og under gryden.
Google "dutchoven" så drukner i i opskrifter. :-)

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • DKW
  • Ildsjæl
  • Ildsjæl
Mere
5 år 11 måneder siden - 5 år 11 måneder siden #3 af DKW
Besvaret af DKW på emne Den store kage dag!
Du kan sikkert godt fyre inde i den.

Vi plejer at fyre under den ;)


SOm du rigtignok er inde på, skal den graves ind i en vold. EN ret simpel opgave:
Grav en bålrende, der er smallere end ovnen er lang, og omtrent 3 gange så lang som ovnen er bred. Læg ovnen henover renden cirka midtpå, og begynd så at stak tørv og jord op omkring. Husk at få lavet en skorsten på den ene side.

Der fyres bedst med små-pind, da du ellers vil få temmelig store udsving i temperaturen.
Fyrer man rigtigt, og har man bygget det hele ordentligt op, kan du bage akkurat lige så godt i sådan en ovn, som i ovnen derhjemme.


Og ellers er hollændergryderne som okj nævner også ganske gode til temmelig meget.

Sidste redigering: 5 år 11 måneder siden ved DKW.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.082 sekunder

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.