outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Nyhedsbrev

Log på / af

Outdoor forum

Flere emner »

Sponsorernes forum

Flere emner »

Indlæg uden svar

  • Ingen indlæg at vise.

Musli stænger

  • Martin9
  • Emne forfatter
  • Nyt medlem
  • Nyt medlem
Mere
7 år 3 måneder siden #1 af Martin9
Musli stænger blev oprettet af Martin9
Denne fantastiske opskrift fra bruger ?? havde jeg heldigvis som copy fra den gamle site.

Ingredisenser: husk at købe en dåse kond.mælk mere hvis blandingen se for tør ud.

1 ds kondenseret mælk ca. 400 g (Skal være Sweetened Condensed Milk, altså med sukker. Det kan som regel købes i Fuptex, Netto eller Kina butik.)
250 g fintvalsede havregryn
75 g kokosmel
100 g tørrede tranebær, evt. med jordbær smag. Rosiner kan også bruges.
125 g blandede kerner og frø (græskar, solsikke, sesam)
125 g usaltede peanuts (Jordnødder), mandler el. nødder kan også bruges.

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 130 C, og beklæd en bradepande (ca. 23x33x4 cm) med bagepapir.

Varm den kondenserede mælk i en stor gryde.

Bland alle øvrige ingredienser godt, i en stor skål. Og hæld det i gryden med den varme kondenserede mælk.

Det hele blandet godt, til en sej masse.

Massen fordeles jævnt i bradepanden, og stilles i ovnen i 1 time.

Lad det hvile 15 minutter inden de skæres i den ønskede størrelse.

Så nem et der, 10 minutters arbejde, og man har de lækreste müsli barer til morgenmaden, eller som snacks.

De kan være lidt hårde det første par dage, så har man dårlige tænder bør man lave det lidt tid i forvejen. Da de bliver blødere, og bedre med tiden.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • JK
  • Ildsjæl
  • Ildsjæl
Mere
7 år 3 måneder siden #2 af JK
Besvaret af JK på emne Musli stænger
Tak! - er det nogle som har en erfaring mht holdbarheden, i det gode sommervejr?

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Marlon
  • Marlon's profilbillede
  • Platin Eneboer
  • Platin Eneboer
Mere
7 år 3 måneder siden #3 af Marlon
Besvaret af Marlon på emne Musli stænger
Jeg har både prøvet at have hjemmelavede flap jacks og mueslibars med på tur.
Mine vil jeg ikke prale af, men jeg har smagt MortenA og Kirstens hjemmelavede mueslibar, de var sprøde og lækre og når du formåer at lave dem sprøde nok, så holder de også i pænt langt tid.

Mine bagkunstværker var for bløde, begge gange og dermed lidt drøje og kedelige at spise, samt at det bare smuldrer og bliver til morgenmads drys fremfor eftermiddags snack.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • MortenA
  • MortenA's profilbillede
  • Ildsjæl
  • Ildsjæl
Mere
7 år 3 måneder siden #4 af MortenA
Besvaret af MortenA på emne Musli stænger
Tror det vigtigste er IKKE at forsøge at drøje dem med mere gryn/mindre condensed milk. Der er ikke så meget at gøre andet end at blande dem i det beskrevne forhold og så bage dem :P

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • Martin9
  • Emne forfatter
  • Nyt medlem
  • Nyt medlem
Mere
7 år 3 måneder siden #5 af Martin9
Besvaret af Martin9 på emne Musli stænger
Sidste gang min søn og jeg lavede dem, kom vi også en god klat honning i....det blev de IKKE dårligere af.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

  • okj
  • Gæst
  • Gæst
5 år 6 måneder siden #6 af okj
Besvaret af okj på emne Musli stænger
Har haft stor succes med en variant af denne opskrift: De smager rigtig godt og mætter fint. Tror de bliver fast frokost mad.

Müslibarer.

20-25 stk.

1 ds kondenseret mælk, ca. 400 gr
250 gr havregryn
40 gr hakkede hasselnødder (jeg brugte solsikkekerner)
40 gr hørfrø
40 gr hakkede græskarkerner (flere solsikkekerner, de er billigere)
75 gr kokosmel
100gr tørret, grofthakket frugt (Originalopskriften skriver kirsebær, jeg har brugt rosiner og abrikoser)
100 gr grofthakkede mandler
Pålægschokolade (at lægge på dejen når den kommer ud af ovnen, kan sagtens undværes)
Sesamfrø (til at drysse på chokoladen, hvis du lægger chokolade på)

Sæt dåsen med kondenseret mælk i en skål og overhæld den med mindst 1 liter kogende vand og vent en halv time, mens du forbereder resten. Eller varm mælken i en gryde.
Giv kerner, mandler og frugt en tur i multihakker/foodprocessor.
Bland de tørre ingredienser i en skål, hæld den varme mælk over og bland det hele grundigt. Røremaskinen er god her.
Tryk blandingen ud i et ildfast fad eller bradepande (ca 30 X 40 cm) beklædt med bagepapir og bag det i ovnen ved 125 grader i en time til blandingen er en stor sammenhængende müslibar og måske bliver en smule lysebrun på overfladen

Tag fadet ud af ovnen og lad baren køle lidt af inden den løftes ud af formen vha. bagepapiret.
Herefter skæres kæmpebaren i små müslibarer med en stor, skarp kniv.
Lad barerne køle helt af og pak dem ned i en lufttæt beholder eller enkeltvis i film.

Venligst Log på eller Opret en konto for at deltage i samtalen

Tid til at oprette siden: 0.072 sekunder

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor fjeld & fritid
pro-outdoor holbæk bjergkaeden rabat friliv.dk rabat spejdergear banner
outdoor45 rabat  slagelse camping og outdoorcenter    

Samarbejdspartnere

msr logo teva logo lille Jetboil logo sea to summit logo lille
montane logo Tentipi ExpedAnnonce AclimaAnnonce
Yeti Nordisk fjallraven logo 283px Primus
Hilleberg the tent maker osprey rygsaek Trangia mountain equiptment
summit to eat logo ab camping og outdoor udstr STMNy odex
immeln kanotcenter logo lille robens GrowersCup logo waternlife logo

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 1995-2019 - Betingelser - Kontakt os - Foreningen Outsite - Medie info

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Ingen tests, anmeldelser o.l. er økonomisk støttet, men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.