outsite vandre og friluftsliv                                                               Paa tur med outsiteOutsite frisk luft paa nettetOm Outsite frisk luft paa nettetoutsite tv outdoor youtube kanal

Outdoor forum

Flere emner »

Hvem er online

Vi har 276 gæster og ingen medlemmer online

Dansk Hammock

Gode råd og køjenørderi samt stemningsbilleder
haengekoejeFind inspiration til din hængekøje...

Tilmeld nyhedsbrev

Brugervurdering: 4 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne inaktiv
 

TurlederJensLang

Friluftsliv gennem årene.

Min hang til natur/vandring/friluftsliv har altid været der. Som ung teenager var jeg ivrig spejder og desuden fascineret af opdagelsesrejsende, især i polarområderne og primitive folkeslag m.m.. Og det var nok det, der skabte en higen efter de øde fjeldområder. Som 12 årig fik jeg overtalt min far til det første fjeldeventyr på Hardangervidden. Han blev selv grebet og har gået fjeldture næsten til i dag. Så i ham havde jeg en god fjeldkammerat gennem rigtig mange år. Den gang var det hytte til hytte vandringer, der hovedsageligt fandt sted i de sydlige dele af Norge. I dag elsker jeg især teltture, hvor jeg ofte forlader de afmærkede ruter og går off-piste. Efterhånden finder turene mest sted i fjeldområderne i det nordligste Sverige samt tilgrænsende områder på den norske side af grænsen. Har taget soloture og har også flere gange arrangeret fjeldture for andre og også mange ture i udvalgte områder i Danmark.

Foruden det hyggelige humør er han en gerdigen og seriøs guide, der i rimeligt omfang svarer på alt mellem støvler og hovedbeklædning samt sikkerhed på turen.
 
Desuden har jeg vandret i fjelde/bjerge og ørkener i Grønland, Alperne, Marokko, Kenya og i Peru (jvf. beskrivelser på min hjemmeside).
 
Gennem årene har jeg også cyklet rundt i Danmark, Norge, Sverige, Irland, Sydfrankring og Norditalien. Typisk en 3-ugers tur i sommerferien. Også cykelturene er undertiden gået ret højt op i bjergene. Jeg har dog ikke fået beskrevet cykelturene på disse sider.
 
Vandring er dog min absolut foretrukne friluftsaktivitet, som bringer langt tættere på naturen. Naturoplevelse og fysisk udfoldelse hænger for mig uadskilleligt sammen. Jeg dyrker det året rundt, også herhjemme, hvor naturen ikke har samme dimensioner, men har andre kvaliteter som f.eks. frodighed og mangfoldighed. Jeg er oprindeligt biologilærer, og hvor jeg vandrer, er sanserne i regelen med på turen, både hvad angår de store linier og i det små.
 
Jeg har også mine favoritområder i Danmark. Herunder Nationalpark Thy og Mols m.m.. Desuden har jeg Det midtjyske Søhøjland og dets muligheder lige uden for døren i det daglige.
 
Jeg har også stået på ski og roet kajak.
 
Ingen charterferier nogensinde. Bilferier kan jeg stort set kun huske fra jeg var barn.
 
Jeg er ikke bilejer og bruger cyklen særdeles meget, også i det daglige.

 

Se meget mere om Jens her: www.jensesvandringer.dk

 

Log in to comment

Hovedsponsorer

Friluftsland b wild EventyrsportStor pro outdoor rabatkode og outdoor udstyr
OutdoorProLogo OutRoedovre stor friliv.dk rabat tentsile connect
Vandregrej stor FNE Outdoor BannerAlphastore tentsile
Kungsleden Abisko Kebnekaise SingleCover UrbanOutdoor

 Guide til Kebnekaise

outsite medlemskab

Sponsorer

Klatregrej stor Fjeld-og-fritid vandfilter net

 

outsite vandre og friluftsliv

Bliv sponsor på Outsite.org

Samarbejdspartnere

fjaellraeven udstyr Nordisk STMNy ab camping og outdoor udstyr
Primus Yeti Tentipi Lifestraw2
All Out GrowersCup logo

The Good Karma

Calazo
ImmelnPartner AnnonceSuunto Odex WXWileyx 2
  CasioProTrek   ExpedAnnonce   AclimaAnnonce  

Outsite.org - Frisk luft på nettet - © 2002-2017 - Betingelser - Kontakt os  - Foreningen Outsite 

Outsite er drevet af frivillige og du kan støtte vores arbejde her... - Alle artikler, tests osv. er ikke økonomisk støttet men baseret på godt samarbejde med producenter, importører og butikker.