Opret gratis bruger

hjemmeside-med-vandring-og-hiking-samt-friluftsliv-gratis

Videoer på Outsite

Outsite sponsor med grej til friluftslivet

Kom med på tur

 • asd
  Jul 29
 • Fjeldkursus i Lapland, Tur 14-12
  Aug 08
 • Trangia Hangout
  Aug 22
 • Efterårsvandring på Kungsleden med hytteovernatninger, 5. - 14. september '14 - Tur nr. 14-7
  Sep 05
 • Weekendtur i Mols Bjerge og Djursland
  Sep 05
 • Vandretur omkring Næstved
  Sep 06
 • Historisk efterårstur ved Skanderborg
  Nov 01

Nyeste indlæg

Flere emner »

Nyheder fra Outsites sponsorer

Flere emner »

Hvad er Outsite.org

Vandring i Peru Featured

Skrevet af
Giv denne artikel stjerner
(7 votes)
AddThis Social Bookmark Button

Vandring i Peru

Tur i Peru i sommeren 2007 satte jeg for første gang mine fødder på det sydamerikanske kontinent. Rejsen havde været lang og startede med nogle livagtige billeder af de berømte Andesbjerge for mit indre øje. Med vilde gletchere, imponerende toppe og indiansk folklore i afsides farverige landsbyer, hvor der spilledes fortryllende panfløjtemusik. Andesbjergene. Smag blot på ordet! Det klinger af noget eventyrligt. Forestillingen endte med at blive til en plan.

Optakt

Baggrund

Jeg har hovedsageligt vandret i Skandinavien; og selv om jeg for år tilbage, under et ophold i Østafrika, foretog nogle ture der, var det trods alt et spring.

Havde nok først tænkt mig at rejse alene; men lidt tilfældigt var der pludselig en følgesvend. Jeg traf ham på den gruppetur i Jotunheimen, som jeg har beskrevet i en anden artikel her på Outsite. Der var altså ikke noget langt forudgående bekendtskab bag. Men jeg vidste, at Jotunheimturen  var hans første fjeldtur!

Inden afrejse

Og hvor er det så lige, man starter – i en verdensdel, om hvilken man trods alt kun har vage forestillinger. Såmænd startede jeg her på Outsite med et indlæg om Sydamerika. Forespørgslen handlede om Peru og Bolivia, hvor den anbefalede periode til treks er maj-september, hvilket betød noget, da jeg var afhængig af skolernes sommerferie. I vores sommer er det vinter der, så treks i bjergene længere sydpå var ikke ideelt.

Giv denne artikel stjerner
(6 votes)
AddThis Social Bookmark Button

Fjällräven Akka View

Fjällräven har med Akka View lavet et telt der har rigtig god udluftning og sjove samt anderledes features. Vil du falde i søvn under stjernehimlen, men stadig have en tør bund og myggenet samt rigtig god ventilation i de varme sommernætter, så er teltet nok noget for dig.

Se videoen nedenunder artiklen.

Teltets konstruktion

Teltets konstruktion er selvstående, hvilket betyder at du kan sætte teltstængerne i og let flytte teltet til den perfekte lokation. Du kan også helt lade værre med at slå pløkkerne i, hvis det er vindstille. Måden at stængerne krydser hinanden på skulle også gøre teltet godt vindstabilt. Yderteltet er 70D nylon og virker ganske solidt til vind og vejr. Bunden er 30D vandafvisende polyester. Inderteltet er forbundet med yderteltet, så man kan slå teltet op i regn, uden det indvendige bliver vådt.

Der er to indgange og to apsis. Udgangene er rare at have hvis der kommer vind, så kan du bruge den indgang der er i læsiden. De to apsis er ret store og der er masser af plads til rygsækken og mere til.

Anderledes og godt tænkt

Teltet er ret godt tænkt og anderledes. Hvis der er vind, kan du slå apsis ud, så du kan sidde i læ og lave din mad. Du kan også slå begge sider op, så du kan falde i søvn til stjernehimlen og samtidig få rigtig god ventilation i teltet. Lynlåsene er store og de to åbninger er med læder rem så de er lette at åbne. Indvendig i sovekabinen er der de gode features der kendetegner Akka-serien. Hele 8 lommer er der. 2 i loftet og 6 lommer i fod- og hovedende. I loftet er der også tørresnor. De tre snore kan du selvfølgelig bruge som du vil. Jeg brugte dem til at spænde min pandelampe op, så jeg kunne komme i seng med fint lys og ligge at læse lidt. I loftet er der også 2 lynlåse i hver ende ud til ventilationskanalerne, så du kan åbne dem. Kanalerne er forstærket, så vinden ikke lukker dem.

Fakta

Fjällräven Akka View 2 personer
Indvendige mål: H: 110 cm. L: 220 cm. B: 135 cm.
Konstruktion: Selvstående
Vægt: 3 kg.

Testen

Jeg testede teltet på Outsite træffet. Selvom det var varmt om dagen, var det koldt om natten. Vi målte ned til 2 grader. Jeg ville ikke tage teltet med i disse temperature, for selvom jeg havde min dunsovepose med samt inderlagen, var det ligefør jeg begyndte at fryse. Til det sene efterår til det tidlige forår ville jeg dog rigtig gerne have det med. Jeg ville virkelig godt prøve at slå siderne op og opleve natten uden myg og andet kravl. Det er forholdsvis let at slå op og virker meget solidt i konstruktionen og teltstængerne. Der er fin plads i sovekabinen og masser af fede features. Vægten er dog lidt høj for et to personers telt, men du får et solidt telt hvor der er plads til to. Du behøver derfor ikke at købe et 3 personers telt for at være to.

Media

Giv denne artikel stjerner
(4 votes)
AddThis Social Bookmark Button

TasteItOutSite - Video fra Hvide Sande - Bålmad ved Vesterhavet

Vi, Thomas og Christian, har igen været af sted på en super fin tur. Denne gang ved Vesterhavet 5 km nord for Hvide Sande. Som altid består konceptet af natur, rigtig god tid og lækker mad over bål og trangia.

Vi har dyrket meget forskelligt friluftsliv, hvor der ofte er fokus på lav vægt og mange kilometer at tilbagelægge. TasteItOutSite er modsat - her er tiden og lækker (læs tung) mad i højsædet.

Vores ønske er at gøre opmærksom på de muligheder for fantastisk friluftsliv som findes lige uden for hoveddøren. Mange har dyrt friluftsudstyr, men flere kunne godt få det brugt noget mere i dets rette element:)

Hyg jer og husk. Der kommer flere film fremover og der findes masse film fra vores tidligere ture på www.tasteitoutsite.com

Vh

Thomas og Christian

Media

Lørdag, 12 april 2014 22:40

Helsport Lavvu ovn (mine erfaringer) Featured

Skrevet af
Giv denne artikel stjerner
(2 votes)
AddThis Social Bookmark Button

Helsport Lavvu ovn

Efter at have fyret en minder skov af i min nyindkøbte lavvu ovn fra Helsport, må jeg nok sige den er testet igennem.

Og så kan man jo sidde og evaluere på lidt af det man har oplevet og prøvet. Derfor vil jeg gennemgå lidt af det jeg er kommet igennem herunder.

 • Første kik på ovnen.
 • Samling og opsætning.
 • Justering til lavvu brug.
 • Første optænding.
 • Varme incl justering af "forbrug"
 • Temperaturer forskelle(top/bund)
 • Madlavning.
 • Sikkerhed.
 • Nedtagning.
 • Vedligehold.
 • Mangler.
 • Nyttig tilbehør.

Pakken fra GLS var ankommet og jeg må nok sige den så STOR ud ?? Det kunne ikke passe den var så stor som en Morsø brændeovn? Da jeg løftede pakken var den slet ikke så tung,ca 15 kg total,pakken indeholdte 1 stk ovn,skorstens sektioner,isolationrør,rist og en taske.
Alt sammen i rusfri stål (selve ovnen)og umildbart i en lækker tilpasset finish,eneste der var galvaniseret er skorstenen og isolationrøret.

Giv denne artikel stjerner
(2 votes)
AddThis Social Bookmark Button

Anmeldelse af dåseleverpostej

Jeg spærrede øjnene op en ekstra gang, da jeg i marts så en mulig afløser for Outdoorklassikeren over dem alle, den blå Faaborg leverpostej. Foran mig i REMA 1000 lå nemlig en rød Faaborg leverpostej. Den måtte jeg bare købe med hjem.

 

Tre postejer testes

 

Jeg vil ikke påstå, at jeg havde det med den leverpostej, som jeg havde det med julegaverne som barn. Når dét er så sagt, indrømmer jeg gerne, at jeg så frem til at teste den. Det nemmeste ville være at gå til den derhjemme med det samme, men som vandrenørd ved jeg, at grej og tøj skal stå sin prøve i virkelighedens verden, nemlig på tur.

 

Sidst i marts tog jeg på tur til den sydsvenske vildmark. For at have noget at forholde den nye røde Faaborg leverpostej, der indeholder 20 % bacon, tog jeg en af de blå med, og jeg supplerede dem med et let alternativ, nemlig en bønnepostej af mærket Levevis.

Vandreruter samt kanoture og kajakture, shelters og hytter samt skove med fri teltning

Vandreruter

Søg på siden og i forum

Translate this site

Danish Arabic Dutch English Finnish French German Icelandic Norwegian Polish Portuguese Russian Spanish Swedish

Hvem er online

Vi har 126 gæster og 2 medlemmer online

 • MIKRAS
 • prepsi

Tilmeld nyhedsbreve

outsites-nyhedsbreve

Frisk luft på Facebook

Outsite-facebook

Køb/Salg/Bytte:

Tilfældige artikler

 • Pakkeliste til weekendtur i Kajak
  Written by
  AddThis Social Bookmark Button
  Pakkeliste til weekendtur i kajak Her er hele kajakgrej og pakkeliste penslet ud i pap  inklusive mad, dog uden totalvægt.Årstid: majwww.hiddensee-til-moen.dk/Udstyr.htmGod fornøjelse.
  in Pakkeliste kanotur og kajaktur Be the first to comment! Read 1196 times
 • Skagen til Gedser
  Written by
  AddThis Social Bookmark Button
  800 km gik Trold fra Danmarks nordligste til Danmarks sydligste punkt. Han brugte solen og campingkort til at finde vej. Det tog ham en måneds tid fra den 6. maj til den 6. juni 2007. Her følger notaterne fra hans dagbog om denne tur.   Blokhus den 9.5.2007   Er…
  in Vandreture Be the first to comment! Read 1243 times Read more...
 • En vandring fra Beograd til Athen
  Written by
  AddThis Social Bookmark Button
  En vandring fra Beograd til Athen   Kludetæppet på Balkan. Havde et par gange besøgt Beograd og oplevet lidt af Serbien. Har familie udstationeret i Beograd, så gennem dem kendte jeg lidt til landet. På diverse udflugter fik jeg ideen til at vandre sydpå for på den måde at komme…
  in Vandreture Be the first to comment! Read 1808 times Read more...
 • Kanotur på Kalix Älven
  Written by
  AddThis Social Bookmark Button
  Kanotur på Kalix Älven, Fra Nikkaluokta - Lappeasuando   I år (2011) står den på kanotur på Kalix Älven. De andre år har vi vandret. Vi har været i Kiruna området alle gangene og denne er ikke en undtagelse. Kalix Älven har med sine søer og fosser lokket. Jeg er…
  in Kano og kajak Be the first to comment! Read 2560 times Read more...
 • Skjoldungestien igennem Sagnlandet Lejre
  Written by
  AddThis Social Bookmark Button
  Vandretur på Skjoldungestien igennem Sagnlandet Lejre   Skjoldungestien er noget af det flotteste og mest afvekslende jeg har vandret på Sjælland, og historiens vingesus fra vikingetiden, kan man tydeligt fornemme. Stien ligger centralt på Sjælland og er velegnet til to eller måske tre dage og er let at komme til…
  in Vandreture Be the first to comment! Read 1996 times Read more...